Επισκευές επαγγελματικών συσκευών στην Ρόδο: ANGELO PO, RATIONAL, ZANUSSI, MBM, UNOX, SILANOS, OMNIWASH, SERGAS, NORTH, ELVIOMEX, SMEG, SOGECO, GICA, SILKO, OM GAS, MARENO,BEZZERA, BRASILIA, SAN MARCO, EXPOBAR, FAEMA, GAGGIA, LA SCALA, LA SPAZIALE, WEGA, CIMPALI, και πολλές άλλες...

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Υγραέριο και περιβάλλον

Το υγραέριο είναι ένα καύσιμο με καθαρή και αποτελεσματική καύση και μία ζωτική πηγή ενέργειας για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα καύσιμο με πολύ υψηλή θερμογόνο δύναμη σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα,
συμπεριλαμβανομένων του πετρελαίου, της βενζίνης, του φυσικού αερίου, του ξύλου, του άνθρακα και των υγρών βιοκαυσίμων. Ο εξαιρετικά υψηλός βαθμός απόδοσης της καύσης του το κάνει έως και πέντε φορές πιο αποδοτικό από τα παραδοσιακά καύσιμα. Αυτό επιτρέπει τη μικρότερη δυνατή σπατάλη ενέργειας και τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας.
Το υγραέριο είναι άμεσα διαθέσιμο παντού και υποστηρίζει και συμπληρώνει τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρέχοντας αδιάλειπτη και καθαρή ενέργεια ανεξαρτήτως καιρού ή ηλιοφάνειας.
Διατηρεί σημαντική επάρκεια σε αποθέματα που προέρχονται τόσο από φυσικά κοιτάσματα, όσο και από την διύλιση του αργού πετρελαίου. Μεταφέρετα παντού, μέσω ενός ευέλικτου και διαφοροποιημένου δικτύου μεταφοράς με εξαιρετικά οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο. Δεν είναι τοξικό και σε περιπτώσεις διαρροών δεν επιβαρύνει το έδαφος, το νερό, ούτε τον υδροφόρο ορίζοντα, όπως άλλα καύσιμα.
Το υγραέριο συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στη βιομηχανία και στον οικιακό τομέα είναι κατά 20% λιγότερες ανά κιλοβατώρα (kWh) από αυτές των υγρών καυσίμων, 50% χαμηλότερες από αυτές των στερεών καυσίμων των γαιανθράκων και σημαντικά χαμηλότερες από τη μέση ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη μέσω του δικτύου διανομής. Χαρακτηριστικό του μικρότερου ενεργειακού αποτυπώματος του υγραερίου είναι η ελάττωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ένα μέσο σπίτι κατά 1,5 τόνο (περίπου 25%) το χρόνο.
petrogaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου